03 Aralık 2019 14:23
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Turkcell Engelsiz Eğitim Programı kapsamında desteklenen öğrencilerin eserlerinden oluşan "9. Geleneksel Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler, Eserler, Etkinlikler Sergisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, özel eğitim ihtiyacı olan çocukların, vatandaşların hayata tam olarak katılmaları, çalışan, üreten bireyler olabilmelerinin en başta gelen hedeflerinden biri olduğunu anlattı.
Dünya Engelliler Günü'nün kendileri için de çok önemli olduğunu belirten Selçuk, şöyle devam etti: "Saygı görme, değer verilme, öz güvenlerini artırmak, katkı sağlama, öğrenim görme, toplumsal yaşama katılma gibi birçok hakkın engelli bireylerimiz için aslında ne kadar önemli olduğunu bugün tekrar tekrar üzerinde durarak anlamak, düşünmek fırsatına sahibiz. Bakanlık olarak, nitelikli eğitim ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Giderek özel eğitim okullarımızı, destek odalarımızı, okullardaki çocuklarımıza uygun materyalleri, hepsini daha fazla geliştirerek ve artırarak bir katkı sağlamayı hedef haline getirdik. Bu bağlamda çocuklarımızın, gençlerimizin, insanımızın sahip oldukları yeteneklerin ortaya çıkmasını çok önemsiyoruz. Onların kişisel, sosyal gelişimlerinin ileriye gitmesi için elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimiz için ortamlar sağlamak, onlara fırsatlar vermek çok çok önemli."
Öğretmenlere ve annelere "özel" teşekkür
Selçuk, öğrencilerin sanatın eğitimle, eğitimin de sanatla kesiştiği bir noktada faaliyet gösterdiklerini, renkli bir dünyayı bu sergide kendileriyle paylaştıklarını dile getirdi.
Sergide 200 eser bulunduğunu aktaran Selçuk, "Öğrencilerimizin yeteneklerinin, becerilerinin ne kadar gelişmiş olduğunu ve potansiyellerinin ne kadar yüksek olduğunu görebilmemiz için bize bir imkan sağlıyorlar." dedi.
Selçuk, "Sanata Engel Yok" faaliyetine birçok öğrencinin, öğretmenlerinin rehberliğinde katkıda bulunduğunu belirtti.
Öğretmenlerin, bu öğrencilere becerilerini geliştirme konusunda destek olmakla kalmadığını, göz bebeklerine bakarak, gülümseyerek, onları cesaretlendirerek çalıştıklarını vurgulayan Selçuk, şunları kaydetti: "Öğretmenlerimizin çok özel bir teşekkürü hak ettiğini düşünüyorum. Burada bu emeğin, bu çabanın ne kadar değerli olduğunu emin olun belirli bir süre bu tür konuları izlediğinizde, bu ortamlarda çalıştığınızda çok daha iyi anlama fırsatınız olacaktır. Çocukların anneleri de özel bir teşekkürü hak ediyor çünkü onların çabası, kucaklayışı, sıcaklığı olmasa bu çocuklarımız bir şekilde gelişemeyecek ve içlerindeki o potansiyeli açığa çıkaramayacaklar, ön yargıların kurbanı olacaklar. Annelerin desteğiyle, öğretmenlerin rehberliğiyle bu çocukların gözlerindeki pırıltıyı hep birlikte görme imkanımız artıyor." Ziya Selçuk, engelli bireylerin hayata kazandırılması için gayret gösteren herkese teşekkür etti.
Halk oyunu gösterisi sunan engelli öğrencileri tebrik eden Selçuk, beraberindekilerle sergiyi gezerek öğrencilerin çalışmalarını inceledi.
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bursa'da yapımı tamamlanan özel eğitim anaokulunun açılışını da yaptı.
İlgili Fotoğraflar
Güncel Haberler
BAKAN TEKİN, NEVŞEHİR'DE İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli programlara katılmak için gittiği Nevşehir'de il eğitim değerlendirme toplantısına [...]
01 Kasım 2024 18:32
ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE TEMEL MESLEK BECERİLERİNİ KEŞFETME İMKÂNI SUNAN "ZANAAT ATÖLYELERİ", 81 İLDE AÇILIYOR
Millî Eğitim Bakanlığınca, mesleki eğitime yönelik "Beceri Geliştirme Programı" kapsamında ortaokul 7 ve 8. sınıf [...]
03 Kasım 2024 10:25
TÜRKİYE'NİN İLK SEKTÖR İÇİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ AÇILIYOR
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla, meslek lisesi öğrencilerinin istihdama daha hızlı geçmeleri amacıyla hazırlanan [...]
02 Kasım 2024 10:03
DİJİTAL YETKİNLİKLERİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK "ÖĞRETMEN EĞİTİMİ DİJİTAL EKOSİSTEMİ" PROJESİ İLE 200 BİN ÖĞRETMENE ULAŞILACAK
Millî Eğitim Bakanlığınca, "Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi" Projesi ile 200 bin öğretmene "dijital öğretmen" eğitimleri [...]
01 Kasım 2024 12:27